Subiecte admitere Conservare Restaurare – Sibiu iulie 2019

Subiectele pentru admiterea la Facultatea de Conservare si Restaurare de Arhitectura (Sibiu) – UAUIM din iulie 2019 sunt atasate acestui post in format PDF.

Subiecte_2019_CRA_Sibiu_iulie

Preview text al subiectelor:

Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”
Facultatea de Arhitectura
Sectia: Conservare si Restaurare de Arhitectura – 3 ani
Concurs de admitere – Sesiunea: Iulie 2019

PROBA DE DESEN
(durata 4 ore)

Subiectul S 1

Într-o carte veche, ati gasit doua bucati de hârtie. Prima prezinta planul unei case. Cea de-a doua, reprezentând vederea frontala a acesteia, are partea stânga rupta, aproape jumatate din desen lipsind. Privindu-le cu atentie, descoperiti ca cele doua desene sunt, de fapt, planul si un fragment din fatada principala apartinând vechii case a bunicilor, casa în care v-ati petrecut primele vacante de vara: o casa din Maramures, construita din bârne de lemn, cu acoperis înalt, în patru ape, învelitoare din sita, prispa doar în fata, pe toata lungimea fatadei, cu stâlpi si palimar (balustrada) din lemn; de pe prispa se intra în prima camera (tinda), deschizând o usa din lemn pe care se putea intra doar aplecând usor capul; drept în fata se afla o camara iar dreapta-stânga, câte o odaie, cea din stânga ceva mai mare decât cea din dreapta.
Desenati o perspectiva a casei, la nivelul ochiului, cuprinzând fatada principala si una din fatadele laterale, completând partea lipsa, cu respectarea planului atasat si a proportiilor, folosind detaliile din fragmentul de fatada de mai jos.
Reprezentarea, cu lumini si umbre, va fi facuta în creion grafit.

FATADA PRINCIPALA – FRAGMENT

PLAN

Subiectul nr. 2

Se dau doua volume: un cilindru si o prisma triunghiulara. Diametrul cilindrului este de 10 cm. Doua fe.e laterale ale prismei sunt triunghiuri echilaterale. Ambele volume sunt asezate pe un plan orizontal si se intersecteaza la unghi de 90°, generând un corp conform vederilor atasate mai jos. Vederea frontala este aceeasi cu cea posterioara iar cea lateral-stânga este aceeasi cu cea lateral-dreapta.
Desenati în axonometrie izometrica acest corp, respectând axele din schema de mai jos, (reprezentând muchiile ascunse cu linie întrerupta) si vederea de sus a acesteia. Scara ambelor desene va fi 1:1 (1 cm din desen = 1 cm din realitate).
Prezentarea va fi facuta în creion grafit.

10 cm

VEDERE LATERALA
STÂNGA / DREAPTA

VEDERE
FRONTALA / POSTERIOARA

6

Nota
• Ambele subiecte sunt obligatorii.

• Paginarea subiectelor se face

conform schemei alaturate.
• Nu se admite reprezentarea de

50 cm

elemente straine de continutul temei.
S 2

S 1

Criterii de apreciere
a. respectarea datelor de tema;

b. corectitudinea rezolvarii;

c. expresivitatea si acuratetea

prezentarii grafice.

20 cm

50 cm

Comenteaza:

You must be logged in to post a comment.