Întrebări frecvente

cele mai întâlnite întrebări înainte de începerea pregătirii pentru arhitectură

Faceți cursuri de pregătire la arhitectură on-line?

Doar în pandemie!
Altfel, considerăm învățământul la distanță, în domeniul nostru, ca fiind superficial și incorect pentru elevi. Spre exemplu, a te asigura ca un creion este ținut corect și liniile trase sunt în direcția și cu intensitatea necesară este aproape imposibil on-line. Altă situație greu de rezolvat în cursurile on-line este cea în care un elev are dificultăți într-o etapă a desenului și cere ajutorul specific pentru situația sa. Acestea și multe altele ne-au convins că elevii care fac cursuri online pentru admiterea la arhitectură sunt defavorizați față de cei ce se pregătesc tête-à-tête.
Situația din pandemia a fost diferită deoarece toți elevii au fost nevoiți să facă aceste cursuri online, indiferent de disponibilitate.
Pentru elevii din provincie asiguram cursuri fizic în atelier în weekend astfel încât să nu le perturbăm prezența la școală.

Care sunt pașii pentru a începe pregătirea la arhitectură?

PASUL 1
În primul rând trebuie să ne contactezi via E-mail sau WhatsApp indicându-ne următoarele:
– numele tău,
– programul tău școlar actual (clasa a XI-a, XII-a, la a doua facultate sau altă situație)
– disponibilitatea de timp (dimineață, după-amiază, weekend),
– locația (provincie sau București),
– date contact (adresa de email/telefon)
– o scurtă descriere a alegerii tale eventual și recomandarea.

PASUL 2
In cel mai scurt timp posibil vei primi un mesaj de răspuns via email privind disponibilitatea unui loc în grupa corespunzătoare (clasa a XI-a, XII-a, absolvenți, studenți arhitecți, București sau Provincie), data de începere a pregătirii și linkul către un formular de completat cu datele personale de contact.

Cum se face plata?

Plata se poate face cash sau prin transfer bancar in baza contractului.

De ce instrumente pentru desen am nevoie?

teu, planșetă, echere, creioane mecanice, creioane colorate, compas, gume de șters, bandă adezivă, ascuțitoare, hârtie de desen, tub pentru hârtie. Vezi detalii AICI.

In cadrul atelierului, noi oferim elevilor, gratuit, planșeta, teu, echere și banda adezivă pentru a-i scuti de un efort suplimentar la transport. Totuși, acasă, ei trebuie să le aibă setul complet.

Ce program au cei de clasa a XI-a sau mai mici?

Cei de clasa a XI-a sau mai mici din București sau provincie au un singur curs săptămânal, duminica dimineața sau după-amiaza.

Ce program au cei de clasa a XII-a sau absolvenții?

Elevii din București și provincie au două cursuri săptămânale fie în cursul zilelor lucrătoare sau sâmbăta pentru cei din Provincie.

Cât durează o ședință?

În general, cel mult 4 ore dar câteodată mai depășim.

Este sau nu copilul meu „talentat la desen”?

Popular, talentul ar însemna un copil care desenează „frumos”. La pregătirea pentru arhitectură apreciem în mod special capacitatea elevilor de a percepe volumele tridimensional (de a vedea în spațiu), partea cu „desenul frumos” se dobândește cu antrenament. Statistic, dintre miile de elevi cu care am interacționat, 99% sunt „talentați” în sensul nostru al cuvântului.

Cât costă?

Costul pentru o ședință de până la 4 ore este același pentru toți elevii inclusiv pentru cei deja studenți. Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați direct.

Ce spun elevii noștri despre Meditații Arhitectură?

Daria Teodorescu

student arhitect

„Am avut o experienta minunata si as recomanda-o oricui! Am reusit cu ajutorul domnilor profesori sa intru la arhitectura si pe langa acest fapt, veneam la fiecare meditatie cu mare placere si drag! Pe langa cunostintele necesare pentru examen, am invatat si foarte multe aspecte utile pentru viitorii ani de facultate. Sunt recunoscatoare pentru modul in care am fost introdusa in acest domeniu si am reusit prin dedicatia profilor sa-mi dezvolt abilitatile si sa ma perfectionez. Mii de multumiri! ❤️.”

Link

Antonia Gherasim

student arhitect

„Recomand pentru explicatiile usor de inteles din cadrul cursurilor, atmosfera placuta si dedicarea profesorilor. Chiar daca am participat un an in timpul pandemiei, ei au facut tot posibilul sa facem cursuri intr-un mod operativ si ne-au ajutat in alcatuirea portofoliilor (care se cereau pentru admiterea la facultate). De la ei cursantii isi pot achizitiona materiale calitative (teu, echer, creioane mecanice …) de care vor avea nevoie atat in cadrul meditatiilor cat si in viitorii ani de facultate.”

Link

Ioana Stancu

student arhitect

„Rar am intalnit asemenea profesori deosebiti, dedicati si rabdatori. Pe langa atmosfera placuta pe care o creau in fiecare zi de meditatie, cu multe glume si cafea, domnii profesori m-au ajutat sa dau tot ceea ce e mai bun in pregatirea pentru arhitectura. Amintirile deosebite, atat de la meditatii, cat si din timpul cantonamentului organizat de acestia, prietenii pe care i-am intalnit aici si in mod special implicarea maxima a domnilor profesori , m-au ambitionat sa-mi ating obiectivul, de a ajunge studenta la Universitatea „Ion Mincu”. Recomand cu cel mai mare drag celor care doresc sa ajunga studenti la Arhitectura.”

Link

Monica Radu

student arhitect

„Profesor cu har, extraordinar de dedicat pasiunii sale, Dragoș Olt-Constantinescu este omul datorită căruia visul meu de a deveni studentă la Arhitectură a devenit realitate. Meditațiile cu Domnu’ (pentru mine, mereu va fi Domnu’), explicațiile, dorința sa de a ne face pe toți să pricepem, să înțelegem, au fost, cu siguranță, esențiale reușitei mele. Dar ceea ce vreau eu să vă dezvălui este mai ales latura omului Dragos Olt-Constantinescu, omul pe care l-am simțit mereu implicat sufletește, mereu fiindu-ne alaturi, îndrumându-ne, ghidându-ne, încurajându-ne, oferindu-ne toate sfaturile și informațiile necesare. Și nu o sa uit niciodata ajutorul pe care noi, cei care l am avut îndrumător, l-am primit mai ales în zilele premergătoare examenului. Selectarea desenelor pentru portofoliu, scanarea acestora, toate informațiile privitoare la înscriere, mesajele încurajatoare primite exact în momentele când emoțiile ne covârșiseră, certitudinea că, dacă ceva nu merge bine, Domnu’ va fi acolo și ne va ajuta….pentru tot ce face și pentru tot ce este Domnu’, îl recomand tuturor celor care vor să ajungă studenți la Arhitectură.”

Link